Not just an epilator ... || Braun Silk-épil 9 Wet & Dry SkinSpa

Photo: Nike Koležnik
Location: Hotel Slon


I bet you've tried it all - from shaving to waxing at home or in a salon, gazillion hair removal creams, sugaring and even laser. All to the point where you almost gave up and decided to grow them out and start braiding your leg hair. Jokes aside, I've been there too, many times, and tried almost everything to remove unwanted hair. I recently got a brand new Braun Silk-épil 9 Wet & Dry SkinSpa to test it out for you girls and to see if it saves me from shaving cuts and irritated skin.

Because my mom was using a similar epilator years ago and I saw it as a little monster from the bathroom that causes you pain, I had A LOT of questions before my first use.

Does it hurt and how much? How long do the hairs need to be for the epilator to be efficient? Is it suitable for my sensitive skin? How long does the skin stay smooth?

I have been testing it for a few weeks now and I can say that it only hurts a little bit at the beginning but you really get used to the feeling and little pain is only felt at the most sensible areas with thin skin. It catches hair 4x shorter than wax - so even the shortest, 0,5mm hairs are gone - even in the dark! There's a special SensoSmart sistem, flexible for all curves on your body and A light that turns on with every use, so you don't miss any hair. A big advantage of my new friend is, that I can use it pretty much everywhere - even in the bathtub or in the shower. Hot water opens up the pores to make epilation even easier and even the slight pain I've been feeling is gone. But the new Braun Silk-épil 9 isn't just an epilator, you get 13 extras in the box as well! You can perform a peeling on your skin before hair removal or massage-in your favorite lotion after it. There are also different nozzles for the most sensitive areas and a stand, so my epilator will always be safe and close in my bathroom at all times.

In the next weeks, I'll be using and testing this epilator (for you as well!) and update you with the results. Are the hairs going to be growing sparse and easier to remove? I hope so!

This post was made in collaboration with Braun.


Stavim, da ste poskusile že vse - od britja do depilacije doma in v salonu, miljon krem za odstranjevanje dlak, depilacija s sladkorjem in celo laser. In stavim, da ste kdaj prišle do točke, ko ste hotele vse pustiti rasti in si splesti kitke na nogah. Šalo na stran, a tudi sama sem nad marsikatero metodo  za odstranjevanje neželenih dlak (večkrat) obupala. Pred kratkim sem v test dobila novi Braunov epilator Silk-
épil 9 Wet & Dry SkinSpa, ki naj bi me rešil vseh tegob britja in razdražene kože. 

Ker je mami pred leti uporabljala podoben aparat za epilacijo doma, meni pa se je v spomin vtisnil kot pošast iz kopalnice, ki ti povzroča bolečino, se mi je pred prvo uporabo porajalo ogrooomno vprašanj.

Ali boli in kako močno? Kako dolge morajo biti dlake, da je epilator učinkovit? Je primeren za mojo občutljivo kožo? Kako dolgo koža ostane gladka?

Testiram ga že nekaj tednov in rečem lahko, da boli zgolj na začetku, ampak se občutka navadim in manjšo bolečino čutim zgolj na najbolj občutljivih delih, kjer je koža najtanjša, sicer pa je učinkovit tudi proti najkrajšim dlakam do 0,5mm, ki jih vosek ne odstrani. Uporabljate pa ga lahko tudi v temi, saj poleg posebnega SensoSmart sistema, ki se prilagodi površini telesa, vključuje tudi lučko, s katero nikoli več ne boste spregledali dlak!

Prednost mojega novega prijateljčka je ta, da ga lahko uporabljam kjerkoli - tudi v banji ali pod tušem, kar bo še olajšalo epilacijo, vroča voda pa bo odprla pore in omilila še tisto malo bolečine, ki jo čutim. 

Ampak novi Braun Silk-épil 9 ni zgolj epilator. Poleg aparata se v škatli namreč skriva kar 13 dodatkov, s katerimi med drugim lahko koži privoščim tudi piling pred epilacijo ali hranilni losjon po njej, z različnimi nastavki pa lahko aparat uporabljam tudi na najbolj občutljivih predelih, poleg tega pa še stojalo, s katerim bo epilator vedno pri roki in na varnem v kopalnici.

V prihodnjih tednih pred vsemi poletnimi dogodivščinami ga bom dodobra stestirala (tudi za vas!) in se oglasila z rezultati. Bodo dlačice res redkejše in enostavnejše za uporabo? Upam!

Ker pa vem, da ste mnoge že stare znanke Braunovih epilatorjev, saj ste svoje izkušnje z mano delile na instagramu, in se nekatere odločate za nakup novega, imam za vas prav posebno kodo, s katero prejmete 30% popust na katerikoli Braunov epilator, v paketku pa prejmete še darilce!

Kodo NATASA30 lahko do 11. junija 2018 izkoristiš TUKAJ.

*V akcijo so vključeni vsi Braun epilatorji, tudi za obraz, ženski brivniki ter darilna pakiranja. Popust ne velja na aparate IPL.



beauty