VALENTINE'S ❤️



Valentinovo je pred vrati. *eye-roll* Petsto devetdeset člankov na temo, kaj obleči, kaj kupiti in kam peljati svojo drugo polovico (polovico, bruh - kot da nismo sami cele osebe?!), in kljub temu, da mi gre vsa ta pocukranost pošteno na živce, pišem še jaz objavo z naslovom valentinovo. Ampak - to ne bo eden tipičnih zapisov pred še enim izmed skomercializiranih 'praznikov'. Februar je mesec ljubezni in ta zapis je za vse moje bejbe, ki mi sledijo in me berejo - samske ali tudi tiste v zvezi - ki bodo to valentinovo mislile tudi nase in ne zgolj na ljubezen do druge osebe ampak na ljubezen do SEBE. 

❤️ Let's make this Valentine's day about self-love. ❤️


Sem zagovornica ljubezni do sebe in tega, da bi jo morali prakticirati vsak dan - a naj bo to valentinovo še bolj posebno. Kako bom tokratni praznik ljubezni preživela jaz in kaj svetujem tebi, pa v spodnjih točkah.

Old-school ljubezensko pismo. Na najbolj kičast in s srčki porisan list papirja (ali pa tudi ne, bo ravno tako veljalo ;) ) zapiši vse, kar imaš rada in ceniš na sebi, svojem telesu ali pri svojem karakterju. In čeprav se je včasih težko osredotočit na pozitivne lastnosti, sploh kadar govorimo o sebi in svojih uspehih, v tem pisemcu pozabi na negativne stvari, pozabi na komentarje drugih in na vse slabo. V mojem pismu bo pisalo, da imam rada svoj nasmeh, ki mi ga težko kdo izbriše z obraza, rada imam svojo trmo, s katero si včasih sicer tudi škodim, ampak me največkrat pripelje točno tja, kamor želim, rada imam svoje obline in to, da z njimi počasi, ampak vztrajno, premikam tudi modno sceno pri nas.

Pelji se na dejt. Na zmenek. Na randez-vouz. Ja - samo sebe. Ali pa mamo, sestro, prijateljico. Galentine's is the new Valentine's. Ne rabiš fancy pet-hodnega menija in steklenice najdražje penine - lahko je zgolj tvoja najljubša tortica v bližnjem lokalu. Moje valentinovo bo sestrski dan z mini-šopingom, dobrim kosilom in najljubšo torto iz Zvezde. Pa darilci si bova tudi izmenjali, ker zakaj pa ne. Najbolj udobna izbira je pa sigurno postelja, netflix in kozarec vina - tako bom najverjetneje tudi zaključila dan zaljubljencev, ker tole je še vedno moje najljubše vino.

Razvajaj se. Head-to-toe, body & soul. Privošči si vse, kar si že sicer in še posebej tisto, kar si premalokrat. Najbolj penasta vroča kopel, dišeče svečke samo zate, nova playlista najljubših komadov, kozarec penine in najljubša knjiga/revija/blog - ne nujno skupaj in v tem zaporedju. Premalokrat si zares vzamem(o) čas zase in jaz bom tokrat uporabila vse izdelke in opravila vse tretmaje - od olja za lase in losjona za telo, do sveže nalakiranih nohtov in osvežilne maske za obraz. Pa v telefon si bom nastavila opomnik, da to naredim večkrat. Ker si zaslužim - ti pa tudi.

Počisti instagram. Stisni unfollow profilom, ki te ne navdihujejo, ki puščajo grenak priokus in že kanček slabega počutja. Ker je vse fejk, zaigrano in umetno. No, ne vse, ampak veliko, preveč. Popolna telesa, popoln instagram, popoln lajf --- popoln bullshit. Nič in nihče ni popoln. Profilom z močnimi filtri, očitnim fotošopom in brezosebnim pristopom se izogibam v velikem loku - raje objavim fotko s celulitom, kot pa da jo retuširam do neprepoznavnosti, raje ne uporabim nikakršnega filtra, kot pa da popolnoma iznakazim barve narave in raje delim pristne trenutke in pokažem resnično, spontano sebe, kot pa zgolj stažirane fotke. Medtem ko pritiskaš unfollow, pa si poglej še tale seznam mojih naljubših profilov, ki ti bodo zagotovo všeč, če si za dnevno mero pozitive, body positive tematik in pristnih bejb.

Nova čipka. Poleg fraze 'boljša polovica' me ob živce spravlja še mišljenje, da je čipkasto perilo zgolj za partnerjevo zadovoljstvo. I think the hell not. Če bi dobila evro za vsakič, ko mi je kdo rekel 'zdej pa rabiš še tipa, da boš lahko tole oblekla' ... ne bi bla ravno bogata, ampak za en hud čipkast body bi se pa nabralo. Zakaj 'rabimo' nekoga, da se lahko oblečemo lepo, seksi? Sama se v čipki odlično počutim in jo kupujem za svoje zadovoljstvo. Nekaj mojih predlogov (btw, Asos Curve je zakon):


Obkroži se s pozitivnim in lepim - pa naj bodo to misli, ljudje ali okolica - vse to bo pozitivno vplivalo tudi nate. Na pospravljanje ne bom mislila, ker se mi je po celi sezoni Tidying up with Marie Kondo dobesedno zmešalo (beri: prej sem sovražila pospravljanje, sedaj sem pa pospravila omare celi družini -- mami, vem da bereš in zavijaš z očmi, ker je, razen omar, vse ostalo še vedno bolj ali manj kaotično, ampak taka sem <3), nova vaza čaka na svež šopek rož, obkrožena bom z najljubšimi ljudmi (ker sem negativne že zdavnaj izločila iz življenja), misli pa tako vedno usmerjam v pozitivno smer.

Aja, pa ne pozabit 15. februarja v trgovino po znižane čokolade in rože za instagram fotke. ;) In preden me spet kdo napade, da podpiram debelost - tak si naj kupi dve veliki milki. Čokolada nas dela srečne, mogoče boste potem manj negative sproščali po socialnih omrežjih. Love to all and to all only love x