Lepo je videti ... || Della Spina



Očala nosim že od konca osnovne šole, ampak do danes večinoma samo doma in prej v šoli. Ker nisem mislila, da mi pašejo in ker sem vedno izbirala najbolj brezvezne črne okvirje. Bila sem tik pred nakupom novih očal - ker so bila pri zadnjih stekla popokana, pri enih še starejših (na srečo se mi dioptrija ni spreminjala in sem imela rezervo) pa mi je okvir začel razpadati - ko so me kontaktirali iz podjetja Della Spina. V zadnjem tednu, ko sem testirala tri okvirje iz njihove ponudbe, in normalno objavljala instagram storyje, vas je veliko opazilo, da nosim nekaj novega, danes pa vam to tudi podrobneje predstavljam ...





"Verjamemo, da mora biti dober vid na voljo brez težav. 

In to je naš cilj."


To je moto podjetja Della Spina. Sama sem za njih pred sodelovanjem že slišala in zaradi ugodnih cen (99€ za manjše ali 149€ za večje dioptrije) dejansko razmišljala o nakupu z njihove spletne strani. Dejstvo, da celotna očala, s stekli vred, stanejo toliko, kot sem prej plačevala zgolj za stekla je ugodnost definitivno velikanski plus pri Della Spini.

Za modne navdušenke, ki malce slabše vidimo, pa so očala pomemben dodatek in lahko tudi pika na i marsikateremu outfitu. Prav zato sem sama izbrala tri popolnoma različne okvirje, tako v obliki kot v barvah. Moje najljubše? Cannes!


Zanimivost podjetja je to, da si lahko izberete tri okvirje, v katere vam vstavijo stekla z vašo dioptrijo, te pa potem 7 dni nosite kot svoja in brezplačno testirate, kako vam odgovarja model ter se šele po tednu dni odločite, katera bi vzeli. A ni to naravnost carsko?!

Kljub temu, da je test brezplačen in ne vsebuje skritih stroškov, pa lahko pred naročilom številne okvirje osebno preizkusite v Della Spina showroomu v Ljubljani!


Della Spina na žalost nima opcije pregleda vida (dioptrijo lahko izmerijo le iz vaših starih očal), zato sem se tik pred naročilom očal odločila za okulistični pregled - nisem bila že štiri leta in prepričana sem bila, da se mi je dioptrija spremenila.

Obiskala sem optometrista in pregled tudi plačala, zato da čimprej dobim podatke, ki jih potrebujem za naročilo novih očal. Pregled in izmera dioptrije je torej njegov job, vseeno pa se je pritoževal nad tem, kako nimam s seboj starih očal, s katerimi bi izmeril prejšnjo dioptrijo - kljub temu, da sem prinesla ovitek prejšnjih stekel, na katerih piše VSE (??). To sem ignorirala. Drugo, kar me je najbolj zmotilo, pa je odnos po tem, ko sem rekla, da potrebujem zgolj izvid, ne pa pomoči pri izbiri očal, ker jih bom naročila drugje. Na kratko:

'Kako lahko naročaš očala preko spleta?! A boš sama svoj optik alkaj? Ha ha. Kdo ti bo pa izmeril medzenično razdaljo?? Halo, js tega nikol ne bi naredu.' 

Priznam, v tistem trenutku me je najprej zaskrbelo, ker nisem vedela, kako imajo to urejeno pri Della Spini, hkrati pa pogrelo, ker 'a nisem pravkar plačala pregleda, da bi to ugotovil on?!'. 

Za vse tiste, ki so vas okulisti podobno prestrašili ali se vam pred naročilom porajajo podobna vprašanja - eden izmed zadnjih korakov pred naročilom je, da naredite selfie (znamo vsi, ane?) s kakršno koli bančno kartico, urbano, bonus kartico za trgovine ipd.
Carji iz Della Spine medzenično razdaljo namreč enostavno izmerijo s pomočjo te fotke in brez obiska neprijaznih okulistov. Ha!


Njihova embalaža je opremljena s stavkom 'Živjo, lepo te je videti!' - dodala bom samo, da je res lepo videti! Videti z novimi očali. Navdušena sem nad vsemi tremi izbranimi modeli, prejela pa sem tudi toliko pohval, da bom sedaj siiigurno še veliko bolj samozavestno nosila očala vsepovsod!

Kateri so pa tvoji najljubši okvirji? Preveri na www.dellaspina.si.



beauty