Moj najljubši modni dodatek ... | Della Spina

foto: Nike Koležnik

Korekcijska očala niso le pripomoček, s katerim bolje vidim - so moj najljubši modni dodatek.


In kot pri vseh ostalih modnih dodatkih, tudi očala izbiram v trendi barvah in oblikah, ki jih kombiniram s svojimi stajlingi. Če sem leta 2019 v svoji prvi objavi v sodelovanju s podjetjem Della Spina (najdeš jo tukaj) napisala, da jih nosim le doma in v šoli, pa me danes spremljajo na skoraj vsakem koraku. 

Ker se je moja dioptrija nekoliko spremenila, sem potrebovala nova očala in zopet sem se odločila, da z opcijo brezplačnega testa na domu preizkusim tri najljubše modele. Izbira je bila teeeežka! Ker je poletje, pa sem izbrala še ena sončna očala z dioptrijo, s katerimi bom veliko lažje brala na plaži, vozila avto ali preprosto... videla! Tudi v sončnih dneh.

In kaj me najbolj navdušuje? Že vse od začetka pri Della Spini ohranjajo enake cene za kompletna očala (okvir+leče), zato boš za njih odštela 99 € za manjše dioptrije ali 149 € za večje, progresivna pa stanejo 259€.

Model COOL 

V sodelovanju s Coolmamacito Tejo so pri Della Spini predstavili ekskluzivne okvirje za korekcijska in sončna očala, ki so prepričala tudi mene. Okvirji, narejeni iz kombinacije acetata in jekla, združujejo klasičnost in modernost v enem, ker pa so nekoliko širši, zelo lepo pristajajo tudi mojemu obrazu.

Kaj te bo prepričalo? Ob nakupu prejmeš tudi verižico, s katero boš očala veliko lažje nosila okrog vratu (če jih nosiš na glavi, se očala namreč razširijo in ti zato polzijo tudi z nosu).

Poišči jih tukaj.



Model YC-21124

Če sem prejšnja leta izbirala cateye očala, pa sem se tokrat odločala za večje, nekoliko bolj kvadratne okvirje - med njimi pa so bile tudi te z močnim okvirjem v črni barvi. Čeprav morda izgledajo nekoliko bolj resne, pa jih lahko kombiniraš tako na elegantne kot tudi na bolj sproščene kombinacije. 

Okvirji, narejeni iz celuloznega acetata, so narejeni, da trajajo, hkrati pa so udobni, funkcionalni in elegantni. 

Sončna očala

Doma imam ogromno sončnih očal takšnih in drugačnih oblik, velikosti, barv ... a ko sem pred dobrim letom prvič preizkusila sončna očala z dioptrijo, po tistem predalu modnih špeglc posežem le redko. 

Pred preizkusom stotine okvirjev in izbiro novega para sončnih očal sem vedela, da želim nekoliko bolj klasičen model, ki bo vseeno moden, hkrati pa bo resnično zaščitil moje oči pred soncem. Nad končnim rezultatom ne bi mogla biti bolj zadovoljna!



Model Margate

Pravijo, da je treba včasih najboljše prihraniti za konec. In moja najljubša izbira med tremi korekcijskimi očali so nedvomno okvirji Margate, ki so bili na moji #wishlisti že kar nekaj časa. Eleganten in tanek zlat okvir, malce posebna oblika ter 1001 možnost za kombiniranje.

Okvirje iz jekla odlikujejo izvrstna odpornost, izbran slog in se zaradi nizke teže prijetno prilegajo obrazu.

Poišči jih tukaj.



Kateri model je tvoj najljubši? Celotno ponudbo očal poišči na www.dellaspina.si in v poslovalnici na Kersnikovi 10 v Ljubljani.