#𝒹𝑒𝓀𝓁𝑒𝓉𝒶𝓃𝒶𝓅𝑜𝓉𝒾 | Piran in Vila Piranesi




Poletje, morje, sonce in ... moje punce. Težko bi bilo še lepše zaključiti mesec in vstopiti v julij. V tisti ta pravi občutek poletja. Kljub temu, da smo večino svojega izleta objavljale na svojih Instagram kanalih, pa z vami delim vsa naša doživetja, razvajanja brbončic in povezave do lokacij, ki smo jih obiskale. Ampak najprej ...

𝑔𝑜𝑜𝒹𝒾𝑒 𝒷𝒶𝑔

Težko grem iz svoje kože in težko splaniram izlet, zabavo ali karkoli drugega brez, da bi pri tem pripravila kakšno presenečenje. Tokrat sem za vsako od nas pripravila essential kit košarico z izdelki, ki so mi pri srcu in za katere sem vedela, da nam bodo prišli prav.

👉 V Kozmetiki Afrodita so nam pripravili štiri velike vreče Sun Care izdelkov za zaščito pred soncem, lepo porjavelo kožo in osvežen obraz. Ne spreglej popustov in akcij na njihovi spletni strani!

👉 Trgovinica Patrizia Ljubljana je za vsako pripravila par barvnih sončnih očal, ki sem jih lahko izbrala za vsako posameznico in s tem naredila košarico še bolj personalizirano.

👉 Za hidracijo smo poskrbele z napitkom The Organic project, v lažji spanec pa nas je zazibal Goodnight drink.

👉 V Slovenijo je čisto sveže prišla znamka Bronx Colors, ki je navdih našla v New Yorku. Tudi me smo uspele preizkusiti njihovo Strobing paletko, ki je že našla mesto v moji vsakodnevni rutini.

👉 Ker mi niso bila dovolj ujemajoča se očala, sem poskrbela, da smo vse imele tudi podobne verižice. Nakit za srečo, ki sem ga izbrala v trgovini La-crima, je z različnimi obeski navdušil moje punce.



𝒱𝒾𝓁𝒶 𝒫𝒾𝓇𝒶𝓃𝑒𝓈𝒾

Tokrat smo imele priložnost spati v prenovljeni Vili Piranesi, ki jo najdete v čistem centru Pirana. Skozi eno okno smo pogledovale na Tartinijev trg, skozi drugo pa na morje. Krasna lokacija nudi možnost, da vsak dan odkrivate nove skrite kotičke in uličice v Piranu, se sprehodite ob morju ali vkrcate na ladjico, obiščete pa lahko tudi katerega izmed muzejev.

Apartmaji so primerni za 2 - 4 odrasle ali za družino, saj je poleg spalnice v Deluxe ali Superior apartmaju na voljo tudi raztegljiv kavč v prostorni dnevni sobi. Ob direktni rezervaciji preko spletne strani, lahko v Vili Piranesi koristite tudi turistične bone.


𝒯𝒽𝒶𝓁𝒶𝓈𝓈𝑜 𝒮𝓅𝒶 𝐿𝑒𝓅𝒶 𝒱𝒾𝒹𝒶

Še preden smo zares prispele v Piran, smo naredile še en postanek v Krajinskem parku Sečoveljske soline, kjer se nahaja tudi edinstven center na prostem z imenom Lepa Vida. 

Poleg namakanja v bazenu in nastavljanja sončnim žarkom se lahko prepustite tudi rokam strokovnjakov. Njihova ponudba namreč vključuje masaže, piling s soljo, oblogo s solinskim blatom ter kopel v slanici. Vso kozmetiko, ki nastaja sočasno s pridelovanjem soli, njihove odlične čokolade, olja in druge izdelke, pa lahko kupite tudi za domače razvajanje.


𝑅𝒾𝒷𝒿𝒶 𝓀𝒶𝓃𝓉𝒾𝓃𝒶 𝓅𝓇𝒾 𝒫𝑜𝓁𝑜𝓃𝒸𝒾

Lahko dopustu na morju sploh rečemo tako, če se vmes ne ustavimo na ribji plošči, ocvrtih kalamarih ali preizkusimo domačega oljega? 

Na kosilo nas je pot zanesla v Ribjo kantino pri Polonci, kamor vas v primeru nastanitve v centru Pirana pripelje brezplačen mini bus. Gre za družinski lokal tik ob morju, kjer združujejo okusne babičine recepte z modernim pridihom. 

Na naših krožnikih so se znašle različne hladne predjedi (marinirane kozice in sardele, tunin tatar, ribja pašteta, bakala in hobotnica), ob glavni pa smo druga drugi s krožnikov kradle kozice na buzaro, tuno z žara in morski list (treba je pač probat vse 😉). Kljub temu, da so bili naši želodčki že dodobra polni, pa smo ponovno potrdile rek, da se za sladico vedno najde prostor, saj smo poskusile tri različne pite: čokoladno, jagodno in limonino. Še danes se težko, odločim, katera je moja najljubša. Bo treba še enkrat na obisk, da se prepričamo, kajne? 


𝒮𝓉𝒶𝓇𝒶 𝒢𝑜𝓈𝓉𝒾𝓁𝓃𝒶

Za tiste, ki si ob posebnih priložnostih radi privoščite enako posebno večerjo, vse štiri priporočamo Staro gostilno v Piranu, le minuto od Vile Piranesi in, za pravo mero intimne večerje, odmaknjeno od glavne promenade.

Naše brbončice so uživale že ob predjedi, saj so nam poleg okusnega kozarca izbranega vina postregli z dimljenim maslom in domačim kruhom, ki ga peče kar lastnica, gospa Donata. Prilagodijo se tudi vsem alergijam in drugim željam, zato smo mesojedke uživale ob mesnem in ribjem tatarju, vegetarijanska predjed pa je bila sestavljena iz špargljev ter omake iz mediteranskih želišč in olja.

Kasneje so se na naših krožnikih znašle kapesante s cvetačo in lešniki, glavna ribja jed pa je bil brancin na žaru z okisanim korenjem in šparglji. Ob tem velja poudariti, da kolektiv poleg izkušenih natakarjev in somelierja sestavljata dva zelo mlada kuharja, ki sta nam pripravila odlično večerjo.

Pika na i pa je bila zagotovo sladica - čokoladni mousse z domačim malinovim sladoledom.



Več utrinkov z našega kratkega a predvsem sladkega izleta v Piran lahko najdeš na naših Instagram profilih in v mojih Instagram highlightsih. Sledi nam:

@natashamernik | @nikekoleznik | @__keenah | @zagoricnikzala


travel