#𝒹𝑒𝓀𝓁𝑒𝓉𝒶𝓃𝒶𝓅𝑜𝓉𝒾 | Bela krajina & Grad Vinica

 



𝒦𝒿𝑒𝓇 𝓈𝑜𝓃𝒸𝑒 𝓅𝑜𝓁𝒿𝓊𝒷𝒾 𝓏𝑒𝓂𝓁𝒿𝑜, 𝓉𝒶𝓂 𝓋𝒾𝓃𝓈𝓀𝑒 𝓉𝓇𝓉𝑒 𝓇𝑜𝒿𝑒𝓋𝒶𝒿𝑜 𝑔𝓇𝑜𝓏𝒹𝒿𝑒.

FOTO: Nike Koležnik

Jesen je tukaj in verjetno so tudi tvoje misli že pri planiranju izletov v hladnejših mesecih. S puncami (mimogrede, spremljaš nas lahko pod ključnikom #dekletanapoti), smo se pred kratkim odpravile na tridnevni izlet po Beli krajini, danes pa s tabo delim utrinke in must-see lokacije, če te pot zanese na ta konec Slovenije.

𝒢𝓇𝒶𝒹 𝒱𝒾𝓃𝒾𝒸𝒶

Nastanjene smo bile na gradu Vinica, ki se razprostira na pečini ob Kolpi in nudi čudovit razgled. Pred nekaj leti prenovljen objekt sicer ponuja zgolj tri luksuzne sobe, kar pa celotno izkušnjo bivanja na gradu naredi še bolj intimno in posebno. Ranina, Klarnica in Žametovka so 4* sobe, ki so imena dobile po treh avtohtonih vinskih sortah, s puncami pa smo bivale v sobi Žametovka, ki je idealna izbira za dopust z družino ali prijatelji, saj je namenjena štirim osebam.


Dvonadstropna suita je del grajskega stolpa, ki je bil zgrajen nad kapelo sv. Katarine, in je služil v pomoč pri obrambi pred vsiljivci, medtem ko je žametovka izjemno odporna vrsta vinske trte. Posebnost sobe je balkon, na katerem smo uživale v večernih pogovorih, degustiranju grajskega vina Maxim in čudovitih sončnih zahodih.

𝒫𝑜𝑔𝒶č𝑒 𝒹𝓇𝓊𝑔𝒶č𝑒

Bele krajine ne gre zapustiti brez, da bi prej poskusili vsaj en košček belokranjske pogače - ali pa spekli kar svoje. V Podzemlju smo obiskale Gostišče Veselič, ki se ponaša z več desetletno tradicijo ter certifikatom za peko prave belokranjske pogače, ki smo jo spekle tudi me. Vsaka svojo, seveda!

Če bi se tudi ti rada preizkusila v peki, klikni TUKAJ in obišči naslednji workshop Pogače drugače.


𝒱𝒾𝓃𝓈𝓀𝒶 𝓀𝓁𝑒𝓉 𝑀𝑒𝓉𝓁𝒾𝓀𝒶

Kot ljubiteljice vina smo se na ogledu kleti in degustaciji imenitne metliške črnine (in številnih drugih vin), oglasile v vinski kleti Metlika. Po kratki degustaciji in predstavitvi njihove ponudbe pa smo pot nadaljevale preko okoliških gričev, s katerih lahko opazuješ čudovite razglede in seveda trte, polne grozdja, ki pa se ta trenutek že spreminja v vino. :)

Druženje smo zaključili ob cerkvi Svete Ane, ki se nahaja sredi vinogradov v naselju Vidošiči, tam pa nazdravili z odlično metliško rose penino.


𝒢𝑜𝓈𝓉𝒾šč𝑒 𝒦𝒶𝓅𝓊š𝒾𝓃

Naša zadnja postojanka je bilo gostišče Kapušin, ki smo ga našle v ponudbi SelectBox (ki je, mimogrede, izvrstna ideja za darilo). Brbončice smo razvajale s številnimi belokranjskimi in lokalnimi dobrotami, ki jih z ljubeznijo pripravlja gospa Ana Kapušin. Med drugim so se na krožniku znašli žinkrofi, mariniran jagenjček, goveji jezik, pirine testenine, domači sufle in sladoled z bučnimi semeni.

Izbiraj med 3-, 4- ali 5-hodnim menijem, ki bo navdušil vsakogar. Poišči svoje SelectBox darilo (zase, za družino, za partnerja ali za prijateljice) na TEJ povezavi. 


Več utrinkov z našega potepanja po Beli krajini lahko najdeš na naših Instagram profilih in v mojih Instagram highlightsih. Sledi nam še naprej, saj se že kmalu odpravljamo naproti novim dogodivščinam:

@natashamernik | @nikekoleznik | @__keenah | @zagoricnikzala


FOTO: Nike Koležnik




travel